Pärllök

Pärllök är plattrunda små lökar som förekommer i tre olika varianter.

Det finns en småvuxen art av matlök, dels den i medelhavs­området vildväxande arten allium ampeloprasum, dels en vit småvuxen variant av purjolök.

Den sist nämnda är den vi brukar hitta i butikerna. Den är rund och något platt i formen, samt varierar i storlek från liten till medelstor. Den odlas mycket i Italien och används i industrin för inlägg­ningar.

Löken passar bra att kokas eller stekas hel och den är också god att glasera. Serveras som tillbehör eller i grytor och kan i övrigt användas på samma sätt som annan matlök. Används till syltning och inläggningar.
Hel kokas den i 5-10 minuter för att mjukna.

Pärllök

Almhaga i Sverige AB driver ett lantbruk där kvalité alltid står i fokus. Vår egen odling sker på den bördiga skånska åkermarken i södra Sverige. Vi levererar lök till din butik året runt och packar då våra lökar i denna förpackning, för att servera dig kvalité till ett bra pris.

Ett bland många fina recept i vår receptbank:
Lammfärsbiffar med schalottenlöksås »