Produktionsanläggningen låg tidigare på Almhaga Gård, där Almhaga grundades. År 2005 flyttade vi till ny adress i Kämpinge och här byggdes Haga Gård upp.
Vid bygget fokuserades det på att skapa effektivare flöde för produktionen. Resultatet blev en anläggning, slimmad för sitt ändamål. Till följd av detta samt planering av maskinlayout och restproduktsortering reducerade vi interntransporterna radikalt.
På Haga Gård har vi sedan vuxit och vidareutvecklat vår anläggning och efter hand har fler hallar tillkommit där vi kan långtidsförvara vår skörd. Vi har kyl-lager där vi kan låta löken vila in i sommarmånaderna och sälja svensk lök till butik ännu längre.
Vår vision är att erbjuda våra kunder 100% svensk lök året om med minsta möjliga miljöpåverkan.
Vår planering för framtiden strävar efter att skapa hållbara lösningar i våra processer för miljö, klimat och människor.
I nordöstra hörnet av Skåne odlar vi våra ekologiska grödor, som i dagsläget är:
Vi kommer att prova att odla schalottenlök ekologiskt, eftersom det är ett naturligt steg för oss att ta, nu när den konventionella schalottenlöken ingår i vårt sortiment.
Foteviks producerar riven lök genom vår Europapatenterade
tillverkningsmetod NPSS. Denna metod låter naturens uppbyggda
skyddsmekanismer bevara produkten på naturlig väg. Naturligt-Vist.
Foteviks rivna lökprodukter används främst inom charkindustrin och
har en lång hållbarhet med bevarande färska egenskaper. Man kan
öppna och stänga förpackningarna utan att hållbarheten påverkas.
Foteviks erbjuder färska, naturliga och dessutom kostnadseffektiva
lökingredienser via vår återförsäljare, www.culinar.com
Vi på Almhaga i Sverige AB värnar om miljön, det är därför en självklarhet för oss att arbeta kontinuerligt med certifieringar och förbättringar. Med våra odlingar på Sveriges bästa jordbruksmark ser vi till att våra kunder alltid får bäst kvalité och till bäst pris.
Almhaga i Sverige AB
Skegrievägen 140
236 61 Höllviken