Rödlök

Rödlök smakar lite mildare än sin gula släkting, men den röda löken innehåller också lite högre halter av vissa näringsämnen.

Den är dekorativ och därför skivar man den gärna tunt eller hackar fint och blandar i sallader och sillinläggningar.

När man steker den röda löken blir den brunaktig i färgen.

Näringsinnehåll av 100 gram röd lök:

Energi (kcal) 46
Energi (kJ) 193
Fett (g) 0,1
Protein (g) 1,2
Kolhydrater (g) 9
Fibrer (g) 2
Vatten (g) 87,2
Aska (g) 0,5
Sockerarter totalt (g) 4,5
Monosackarider (g) 2,9
Disackarider (g) 1,6
Tiamin (mg) 0,04
Niacin (mg) 0,16
Niacinekvivalenter (NE/mg) 0,4
Vitamin B6 (mg) 0,17
Folat (µg) 27,9
Vitamin C (mg) 9,2
Fosfor (mg) 34
Jod (µg) 2
Järn (mg) 0,2
Kalcium (mg) 26
Kalium (mg) 200
Magnesium (mg) 11
Natrium (mg) 3
Zink (mg) 0,2

Gul lök

Lök innehåller många näringsämnen och vi har valt att specificera det som en innehållsförteckning här nedan.

Bananschalottenlök

Bananschalottenlöken har en avlång form, men är lik den vanliga schalottenlöken i konsistens och smak.

Upptäck andra sorters lök

Allt om lök

Läs mer och upptäck alla våra löksorter