Silverlök
Silverlök är nära släkt med den gula och röda. Skalet är silverglänsande och fruktköttet är vitt.
Silverlök har samma användningsområden som gul lök, både som krydda och grönsak, rå eller anrättad. Den mildare smaken gör att den som rå passar bättre i sallader än den starkare gula. På samma sätt som gul lök kan den kokas hel eller i bitar. Den kan ingå i soppor, grytor, gratänger och inläggningar.
Används ganska sparsamt då skillnaden mot gul och röd lök inte är så stor.
Mindre silverlök kokas 5-10 minuter för att bli mjuk, stor hel lök i 10-15 minuter.
Silverlök
Almhaga i Sverige AB driver ett lantbruk där kvalité alltid står i fokus. Vår egen odling sker på den bördiga skånska åkermarken i södra Sverige. Vi levererar lök till din butik året runt och packar då våra lökar i denna förpackning, för att servera dig kvalité till ett bra pris.
Ett bland många fina recept i vår receptbank:
Kantarellpaj »