lok-pa-mark-ny     

Om Almhaga

Almhaga i Sverige AB finns på Haga Gård, i Höllviken söder om Malmö. Här har vi bott sedan år 2005, då vi flyttade från Almhaga Gård i Vellinge. På Almhaga Gård hade lantbruket bedrivits av familjen Ralvert och tillsammans har vi funnits på marknaden med våra grönsaker i över 50 år.

Idag ägs Almhaga av Mattias Petersson och hans familj. Mattias fick år 1997 anställning hos Bo Ralvert och utvecklade företaget tillsammans med Bo. Företaget växte och efter några år flyttade verksamheten från Almhaga Gård. Mattias har sedan fortsatt att utveckla lantbruket och gården och idag levererar vi lök till olika delar av Sverige.

Vi odlar främst gul och röd lök på den fina jordbruksmarken här på Söderslätt. Vi älskar lök och arbetar nogsamt med våra växande lökfält. Eftersom vi tycker det är roligt har vi provat på att odla schalottenlök. Det gav fina lökar så vår nästa förverkligade erfarenhet är att försöksodla vitlök här i Sverige. Förutom dessa grödor odlar vi konventionella lantbruksgrödor. Med våra odlingar på Sveriges bästa jordbruksmark ser vi till att våra kunder alltid får bäst kvalité och till bäst pris.

Odlingen är underställd Grön Produktions miljö- och kvalitetskontroll men har specialiserats till lök för att nå högsta kvalité samt kostnadseffektivitet. Vi på Almhaga Grönsaker AB värnar om miljön, det är därför en självklarhet för oss att arbeta kontinuerligt med certifieringar och förbättringar.

Läs gärna mer om våra Certifieringar här på vår hemsida!

Arbetet på fälten var förr ett hårt och tidskrävande arbete. Löken lossades från jorden med en maskin och handplockades upp i trälådor som rymde 12-15 kg. Lådorna ställdes i staplar på fälten för att torka innan de kördes in och hälldes för hand i harpan.

Vi på Almhaga arbetar mycket med att skapa bra flöden i arbetet. Skördearbetet har ändrat karaktär och är idag inte samma ansträngande handarbete. Vi skördar löken med en upptagare på hösten. Löken ligger och torkar ner ute på fältet och när den är tillräckligt torr hämtar vi in den maskinellt. Vi samlar löken i stora trälådor som rymmer ca 750 kg lök. Dessa lådor förvaras löken i tills den ska sorteras, packas och säljas.

Vårt största fokus i skördearbetet är att hantera löken så varsamt som möjligt. Att ge löken den bästa förutsättningen för att inte skadas och att bibehålla den fina kvalité vi tar upp från fältet. Det är denna kvalité vi vill erbjuda våra kunder och konsumenter i butiken! Ett spectra av svenskodlad lök från den sydsvenska myllan på Söderslätt.

En produkt du kan lita på!

Följ vårt arbete på gården!

Här har vi delat upp året i olika delar i relation till vad som händer på vår gård och i våra odlingar. Välkommen in att läsa om årets olika höjdpunkter och se bilder från vårt arbete!

Klicka här »

Våra anläggningar

Läs mer om våra moderna anläggningar i Kämpinge utanför Malmö.

Klicka här »

Om företaget

Adress:
Almhaga Grönsaker AB
Skegrievägen 140
236 91 Höllviken

Telefon:
0410-33 08 71

E-post:
order@almhaga.se

Org.nr:
556606-4480