Allt om lök!
Lök går att använda till så mycket, det är en av kökets bästa ingredienser.
Se till att ha en vass kniv när du hackar lök, då blir det snygga bitar och mindre tårar. Stekt lök är det bästa tillbehöret till biffen. En annan gång ger finhackad lök mustig smak i en gryta eller soppa.
Många recept på soppor, grytor och såser börjar med att man ska finhacka och fräsa gul lök i lite smör. Att fräsa löken betyder att löken ska blir mjuk och genomskinlig, den ska inte få färg. Rör ofta i pannan och tillsätt lite vatten om löken börjar brännas.
Stekt lök till pannbiff ska vara brynt, det betyder att den ska steka så länge, fortfarande på svag värme, att den får färg.
Nyttiga fakta om lök
Läs mer om lök; forskarrapporter, tidningsartiklar och andra intressanta fakta om denna fantastiska grönsak!
Klicka här »
Våra löksorter
Klicka på bilderna för mer information!