Vitlök
Vitlök har sin egen smak och doft och är helt oumbärlig i sydländsk matlagning.
I Sverige har den odlats sedan 1300-talet för sina hälsobringande egenskaper.
Vitlökssmaken blir starkare ju mer sönderdelad löken är. Det blir alltså lite mildare smak om man hackar klyftorna istället för att mosa dem i en vitlökspress.
Genom att röra ner några pressade vitlöksklyftor vid slutet av tillagningen av till exempel en fiskgryta eller tomatsås får man en starkare vitlökssmak jämfört med om vitlöken är med från början.
Vitlök
Almhaga i Sverige AB driver ett lantbruk där kvalité alltid står i fokus. Vår egen odling sker på den bördiga skånska åkermarken i södra Sverige. Vi levererar lök till din butik året runt och packar då våra lökar i denna förpackning, för att servera dig kvalité till ett bra pris.
Ett bland många fina recept i vår receptbank:
Tomatsallad med lök och varm fuetdressing »